Siste nytt‎ > ‎

Foreningen inviterer til duejakt!

lagt inn 23. aug. 2012, 12:48 av Øystein Grytten   [ oppdatert 24. aug. 2012, 01:21 av Sand Jeger- og Fiskerforening ]
Jaktutvalget i Sand JFF har gleden av å invitere jaktinteressert ungdom til duejakt. Opplegget vil foregå på en slik måte at deltakerene får være med på hele for- og etterløpet til jakten, alt fra oppsetting av kamuflasjenett og lokkeduer til ivaretakelse av eventuelt felt vilt.

 
Vi har satt et tak på 5 deltakere per kveld, der maksimalt to stykker kan stille med våpen. Grunnen til en øvre grense på antall deltakere er enkelt og greit at sikkerheten står i høysetet, og skal bli ivaretatt på en slik måte at jakta blir både lærerik, trygg og minneverdig på en positiv måte.
 
Duejakt er en billig, lett-tilgjengelig og morsom jaktform for alle jegere, og kanskje en jaktform flere ville hatt glede av å få øynene opp for. 
 
I fremste rekke er dette et tilbud til ungdom og nybegynnere, men det vil ikke være noe i veien for å ta med seg andre som av forskjellige grunner ville ha lyst til å være med.
 
I utgangspunktet vil jaktene foregå i ettermiddagstider, da fugletrekket erfaringvis begynner når det går mot kveld. Dato vil vi komme nærmere tilbake til, da dette avhenger av når bøndene får høstet inn kornet. 
 
Påmelding og eventuelle spørsmål kan rettes per e-post;larsola.rustad@live.no
 
Arrangementet er selvsagt gratis.
 
Håper mange vil fatte interesse for dette tilbudet! 
 
 
For jaktutvalget
 
Lars-Ola Rustad og Henning Solhaug
Comments