Siste nytt‎ > ‎

Kultivering av Sætersjøen og Lognsjøen

lagt inn 29. apr. 2010, 15:05 av Øystein Grytten   [ oppdatert 29. apr. 2010, 15:27 ]
Sand JFF har i 2010 kjøpt inn 50 stk abborteiner og 50 stk ørekyteteiner. I tillegg til teinene er det kjøpt inn 1 stk storruse som er 40 meter bred med 40 meter ledegarn inn til fangstkammeret.

Storruse er like effektiv hele sesongen og fanger all slags fisk. Det fine med dette er at vi kan sortere fangsten og sette tilbake den store fine fisken mens den småfallene fisken blir sortert ut. I tillegg så får vi en god pekepinn på hva vannet inneholder av storfisk.

På bildet til høyre ser vi abborteiner (de store) og ørekyteteiner nede til høyre. På bildet nedenfor er det en skisse av storrusa vi har kjøpt inn.


Tynningsfiske av Abbor i Sætersjøen 2010
Nytt prosjekt i 2010 er utfisking av abbor i Sætersjøen. Dette vil foregå med 50 stk abborteiner utover våren. I tillegg er det kjøpt inn 1 stk storruse som er like effektiv året rundt (selv utenom gytetiden).


Utfisking av Ørekyte i Lognsjøen 2010
Vårt andre prosjekt er utfisking av ørekyte i Lognsjøen. Dette vil også foregå med 50 stk teiner, men disse er mindre enn abborteinene. Teinene innehar en agnpose som vi fyller med fint brød for å lokke inn ørekyta. Dette prosjektet vil foregå gjennom hele sommeren ettersom fangst av kyte fungerer hele året.


Aktivitet også for de unge...
Kultivering av fiskevann er en tidkrevende oppgave og vil foregå på dugnad over flere år. Men jo flere vi er jo mindre blir jobben pr person. Derfor skal du ikke nøle om du synes prosjektene våre er interessante. Om du kun har lyst til å hjelpe oss med tømming av teiner 1-2 kvelder i løpet av sommeren så er du hjertelig velkommen. Vi låner ut en god og stødig robåt som er perfekt for familier som ønsker å oppleve noe nytt, og vi garanterer at de unge barna ikke skal bli skuffet med tanke på fangst.

Meld din interesse pr epost til post@sandjff.no 
Comments