Siste nytt‎ > ‎

Skogsfugltaksering 2012 - Frivillige søkes!

lagt inn 13. mar. 2012, 15:53 av Øystein Grytten   [ oppdatert 23. aug. 2012, 12:53 ]
PROSJEKTET ER UTSATT TIL 2013 I PÅVENTE AV KURSING AV AUTORISERT PERSONELL!


Sand Jeger-og fiskerforening ønsker å starte opp et prosjekt der vi ønsker å taksere fuglebestanden.

Bestanden av fugl vil naturlig svinge fra år til år noe som vi kan se på fellingsstatistikker. Men med dette prosjektet ønsker vi å finne ut om endringene er like store over hele terrenget, eller om det er «lokale» variasjoner som skyldes jaktpress eller uttak av andre predatorer. 

For å kunne danne oss et bilde av bestanden ønsker vi å telle fugl på forskjellige spillplasser samtidig som vi foretar takseringer med hund utpå sensommeren. Disse tellingene vil bli foretatt over flere år og vil etterhvert kunne gi  oss et  bilde av bestanden. Tellingene skal gjøres ved hjelp av "fotoapparater" som aktiveres ved soloppgang og tar bilder av spillplassene hvert 5. minutt. Slik håper og mener vi at vi skal kunne få et godt bilde over stamfugelen.

Med hundetakseringen ønsker vi å kunne få registrert antall kull og størrelsen på disse samt følge en opp eller nedgang på leikplassene neste år. Ved å utføre tellinger både innenfor og utenfor Sand JFF sitt område håper vi å kunne få justert jaktpresset til et nivå som er til det beste for både viltet og oss jegere.. 


Ønsker du å hjelpe?
Har du en god skogsfuglhund? Har du lyst til å hjelpe oss med taksering  i en av de første helgene i august? Da ønsker vi at du tar kontakt med oss! Hunden må ha gyldig sauerenhetsbevis og du må kunne beherske GPS godt. Send oss en epost  med ditt navn og telefonummer til post@sandjff.no og vi vil ta kontakt med deg!


Comments